Over FotoCynthese

Ik fotografeer sinds jaar en dag. Thuis, in stad en land, op reis, er is altijd wel iets dat me treft. Voor mij is fotografie een manier om me op te laden. Het geeft me een stukje focus, waar mijn hoofd soms overloopt. In mijn beelden zoek ik naar essentie en evenwicht, rust en verdieping.

Sinds 2015 werk ik aan de serie ‘Spiegel-reflecties’, waarbij ik spiegels in het landschap plaats om een extra dimensie te creëren. Deze serie is voortgekomen uit een poging tot bezinning, maar ook uit de behoefte om een onderscheidend element toe te voegen aan mijn foto’s. De spiegels dienen letterlijk en figuurlijk ter reflectie. Ze dwingen me om langer stil te staan bij de wereld om mij heen.

Ik heb inmiddels een scala aan spiegels in mijn achterbak. Het effect varieert van een eenvoudig beeldspel tot een magisch doorkijkje naar een andere wereld. De ronde spiegel heeft daarnaast de associatie met een hemellichaam. Thema’s als vergankelijkheid van de natuur en het perspectief op een lichtere wereld dienen zich aan.

Naast deze ‘slow photography’ fotografeer ik nog steeds overal en nergens, maar altijd met aandacht. Ik heb een voorkeur voor strakke composities, maar ook voor ‘gevoelige platen’, verhalende foto’s en beeldgrapjes.

Ik ben woonachtig in Leiden en actief lid van de Leidse Amateur Fotografen Vereniging.
Voor een breder inkijkje kunt u mij volgen op Instagram.

FotoCyn
Cynthia van der Brugge