Over FotoCynthese

Ik fotografeer sinds jaar en dag. Mijn oog staat nooit stil, er is altijd wel iets dat me treft. Voor mij is fotografie een manier om me op te laden. Het geeft me focus, waar mijn hoofd soms overloopt. In mijn beelden zoek ik naar essentie en evenwicht, rust en verdieping.

Sinds 2015 werk ik aan een serie landschapsfoto’s, waarin ik telkens een spiegel heb geplaatst. Hierdoor ontstaat een extra beeld- en betekenislaag. De spiegels dienen letterlijk en figuurlijk ter reflectie. Ze dwingen me om goed te kijken en een eigen beeld te creëren. Ik heb inmiddels een scala aan spiegels in mijn achterbak. Het effect varieert, mede afhankelijk van de omgeving, van een eenvoudig beeldspel tot een magisch doorkijkje naar een andere wereld of de associatie met een hemellichaam. Thema’s als vergankelijkheid van de natuur en het perspectief op een lichtere wereld dienen zich aan.

Naast deze ‘slow photography’ fotografeer ik ook in andere genres, maar altijd met aandacht. Ik heb een voorkeur voor beelden met een verhaal of spanningsveld, en altijd zorgvuldig gecomponeerd.

Ik ben woonachtig in Leiden en actief lid van de Leidse Amateur Fotografen Vereniging.
Voor een breder inkijkje kunt u mij volgen op Instagram.

FotoCyn
Cynthia van der Brugge