La Rive (Fr.)
29 juli 2017

Op weg naar Mont Saint Michel had ik op Google Maps wat uitzichtpunten gepind. Ik had er al 2 achter de rug en wilde gezien de tijd (19 uur) eigenlijk doorrijden, toen ik zag dat hier wel erg veel mensen stonden. Dus ook mijn auto aan de kant gegooid en toen bleek dat de kudde schapen, die ik even tevoren vanaf een ander punt nog rustig had gefotografeerd, teruggedreven werd naar de stal en daarbij de weg moest oversteken. Mijzelf bij het hek gepositioneerd, waardoor de kudde van een paar honderd schapen recht op mij af kwam rennen. Ik kon nauwelijks goed kadreren en scherp stellen, maar bij terugkomst bleek deze goed gelukt.

De Mont Saint Michel torent als een geheimzinnig kasteel boven het landschap uit en de schapen lopen in een mooie vorm. In de verte komt de herder aan op zijn quad.